Op deze pagina vindt u interessante aanbiedingen van diverse kunst van diverse kunstenaars.

Alle werken kunnen op aanvraag op proef geplaatst worden. We kunnen u ook bezoeken met meerdere werken. Ter plekke bekijken en beoordelen we samen met u welke werken eventueel het beste op de betreffende plek passen. Alles uiteraard geheel vrijblijvend.

afspraak maken

 


Lucebert

Lucebert, pseudoniem van Lubertus Jacobus Swaanswijk (Amsterdam, 15 september 1924 – Alkmaar, 10 mei 1994) was een Nederlands dichter en schilder. Als dichter werd hij gezien als de voorman van de beweging van de Vijftigers, een progressieve groep dichters die na de Tweede Wereldoorlog begon te experimenteren met vorm en inhoud. Als schilder was hij nauw betrokken bij de Amsterdams poot van de experimentele Cobra-groep.

Gouache, 20×25 cm, ingelijst € 1500

 


Evert Thielen

Galerie Dejavu heeft een uniek schilderij van Evert Thielen te koop ‘de Wending’

Tempera op paneel, 120×100 cm, De reële waarde van dit kunstwerk is €35.000, nu te koop prijs € 22.500

Kijk op https://www.dejavu-son.nl/evert-thielen


Broer Dobbelsteen

Landschap in Frankrijk, olieverf op linnen 65×90 cm, € 1950

 


Peter Hermans

Tweeluik ‘Kwetsbaar’ 2x 40×120 cm € 2250

Meerdere werken van Hermans op aanvraag te tonen.

Op 14 jarige leeftijd is Peter begonnen met tekenen en schilderen en werd geïnspireerd door Picasso, Lucebert, Constant Permeke en Karel Appel.

Zijn huidige stijl ontwikkelde zich na meerdere omzwervingen welke hij heeft opgedaan in het dagelijks leven, musea en kunstboeken. Daarnaast ook door zijn grafische achtergrond en beroep als professioneel lithograaf, waarbij hij in contact kwam met allerlei verschillende kunstvormen.

duo-80x60

Door middel van expressieve penseelstreken en met een kleurrijk palet geeft Peter mensen                           en dieren in allerlei situaties een prominente plaats in zijn werk.

Werken van Peter zijn niet in één blik te vangen en nodigen uit om intensiever te kijken en zo meer facetten te ontdekken en te ondergaan.

 

 

 

spraakmakend-60x120


Bastiaan van Stenis

‘I want sushi’, mixed media op linnen 100×120 cm, € 2850

Born in South Africa on the 24th of June 1981, a self-taught Post-Apartheid South African artist is a descendant of the renowned 19th Century English painter John Thomas Baines. Bastiaan, of half Dutch, half South African descent, grew up in Cape Town, South Africa, where in 2000 he began to fully dedicate himself to painting and commenced exhibiting his work, an endeavour that he continues to this day.

Bastiaan’s work is identifiable through his unique use of colour and texture and the artist provides audiences with a reflexive view of the world. His is an oeuvre that compels us to look and look again as he contradicts distinct, yet inextricably linked subjects through a montage of techniques and sound draughtsmanship.
His paintings are expressed using a diverse range of tools and mediums including paint, cloth, encaustic wax, hair, glues and collage. In his own words, “What drives me is the process, the creating, and the creation itself is just another stop on the way.” His other projects include taxidermy, sculpture and composition of music.


Van Marlies Daniels hebben we meerdere werken.

Zij wekt graag op groot formaar met mixed media.

Imposante, monumentale werken bij uitstek geschikt voop verfraaing van bedrijfspanden, kantoren, ontvangstruimtes en wachtkamers.

Marlies Daniels werken zijn ondanks de afmetingen zeer betaalbaar.

Vraag om meer informatie.

https://www.dejavu-son.nl/marlies-daniels-2/

 

 


Harrie Sijbers, ‘Zebra’s’

Ingelijst, acrylverf op linnen, 100×140 cm

Van €3150 voor €1850

 


Jurjen de Haan, Knipkleuter, 60×80 cm, Olieverf op linnen, van € 1800 voor € 1400

 


Uit het Eindhovens dagblad mei 2017:

Antoon van Bakel: Een waarachtig kunstenaar, tentoonstelling in Nuenen

Vanaf zondag zijn bijna honderd tekeningen en schilderijen van Antoon van Bakel (1930-2009) te zien in ’t Weefhuis in Nuenen en dat is nog maar een klein deel van wat Van Bakel heeft achtergelaten. Want hij was een echte, een waarachtig kunstenaar, die leefde voor het tekenen en schilderen. Dat kan ook bijna niet anders als je zijn levensloop bekijkt. Zoon van een ondernemer – Van Bakels Kousenfabriek in Nuenen – gaat Antoon naar de middelbare school in Eindhoven, maar daar blijkt dat hij niet echt een studiebol is. Hij volgt een tekencursus, krijgt later les van onder anderen Kees Bol en begint in 1953 aan de academie in Den Haag. Daar brengen docenten als Paul Citroen en Willem Schrofer hem de kneepjes van het vak bij. Voor zijn afstudeerwerk krijgt hij de Esso Nederland-prijs. Dus wél een studiebol, alleen op een bepaald vlak.

Bijna verbeten
Terug in het Zuiden, eerst in Nuenen, later in Eindhoven, schildert en tekent hij alles wat hij ziet -letterlijk. Met potlood, pen, krijt, inkt, aquarel en olieverf op papier, doek en paneel, bijna verbeten verbeeldt Van Bakel de wereld om hem heen. Van de ochtend tot de avond tekent en schildert hij de Collse watermolen in Eindhoven, zijn dochter Gijsje met blokfluit, een fruitstilleven, zijn andere dochter Anke, liggend op bed, naakten; zittend en liggend, veel zelfportretten, de Catharinakerk in Eindhoven, het 18 Septemberplein, de protestante kerk in Nuenen of het achterbos bij Lieshout. Van Bakel werkt door, steeds maar weer. Dat doen kunstenaars en hij is een echte. Kijk naar het werk, daarin zie je illustere voorlopers als Paul Cézanne, Henri Matisse, Édouard Vuillard voorbij komen en je verbaast je over het feit dat Van Bakel binnen een jaar een tamelijk woest bijna abstract-expressionistisch werk maakt naast een bijna verstild stilleven dat wel iets wegheeft van Morandi.

Het moet een genoegen zijn geweest hem aan het werk te zien; dikke jas aan, schetsboek op schoot – tekenend bij het station in Eindhoven, of voor het raam van zijn appartement aan de Hudsonstraat, op de elfde verdieping en dus met fantastisch uitzicht over de stad. Of werkend aan het zoveelste zelfportret. Een serieuze man, maar ook met humor – dat zeggen zijn ogen – maar bovenal werkend. Want dat moet, altijd maar weer, tot de laatste snik.

Antoon van Bakel, Stilleven met kweeperen, 30×40 cm, van €1750 voor €1150 ingelijst.

 


Harrie Sijbers, tulpen 120x140 cm

Harrie Sijbers, ‘Tulpen’

Acrylverf op linnen, 120×140 cm

nu €2600

 


Pieter Briels, Aquarel ‘Maaslandschap’ op Fabriano zuurvrij papier, beeldformaat 70×100 cm. Ingelijst met passe-partout zou het kunstwerk ± 94×124 cm kunnen worden. Origineel werk.  € 800, niet ingelijst.

Wij kunnen zorgen voor een inlijsting naar wens.


Pieter Briels (the Netherlands)

 

Zijn werk wordt geïnspireert door de Japanse- en Chinese teken- en schilderkunst. En door de muziek van o.a. Mahler en Bruckner (muziek van een transcendente wereld).

De natuur is een andere inspiratiebron: De kleurenpracht van bloemen en planten, weidse landschappen, rivierlandschappen (IJssel, Maas), zeegezichten (Schiermonnikoog, Zeeland), Schotland, Engeland,

Frankrijk, Italië (Toscane)

Meer werk van Pieter Briels: https://www.dejavu-son.nl/pieter-briels/